QUI SOM

SOM UN GRUP DE PERSONES, QUE PROVINENTS DELS COL.LOQUIS D'EN RAIMON PÀNIKKAR A TAVERTET VOLEN COMPARTIR EL DESENVOLUPAMENT DE LA CONSCIÈNCIA, I LES SEVES EXPERIÈNCIES DES DEL VEDANTA ADVAITA (NO-DUALITAT) I LA VISIÓ TRINITÀRIA.
ES TROBEN REGULARMENT, TREBALLANT TAMBÉ TEMES COMUNS D'ALTRES ÀMBITS RELIGIOSOS I FILOSÒFICS A TRAVÉS DEL SILENCI, L'ESTUDI, LA COMPRENSIÓ I LA MEDITACIÓ I ACCIÓ CONTEMPLATIVES.

___________________________________________
Connexions:

Raimon Panikkar - Fundació Vivarium
http//www.raimon-panikkar.org/catalano/biografia.HTML
Any Raimon Panikkar
http//cultura.gencat.cat/ca/anyraimonpanikkar/inici/

divendres, 18 de setembre de 2015


SESSIO DE 20-06-2015. Es treballà “l'experiència humana integral” del capítol “L'EXPERIÈNCIA MÍSTICA" (del llibre d'en Raimon, "DE LA MÍSTICA")  (pàgines 297-305) de l'Opera Omnia de Raimon PANIKKAR,  Mística, plenitud de Vida.

 
L’EXPERIÈNCIA MÍSTICA ESTA EN RELACIÓ DIRECTA AMB TOTA LA CONDICIÓ HUMANA.

 
La mística parla amb la Paraula autèntica, que és mediadora  entre el Pensament i l’Ésser. Ens arriba també així:

                 “gnoti seauton”- “Coneix-te a  tu mateix”    /    “ko ‘ham” -“qui (soc) jo”?

 Es doncs, experiència, sensible, intel·lectual (mental) i espiritual.

 Son els altres qui finalment em descobreixen qui es aquest “jo”,que no es pot confondre amb l’ego: no es pot estimar Déu sense estimar l’altre, ni l’altre sense estimar Déu. i no se’ls pot conèixer sense (ser-ne) ells.

  ”...quan feu l’interior com l’exterior... i el superior com l’inferior, aleshores vindrà el regne”. (Evangeli de Tomàs).

 L’experiència mística té una relació amb la totalitat de la condició humana. Les coses es fan  perquè s’hi troba un sentit en el amor-coneixement, i no pels resultats: “La rosa no té perquè, floreix perquè floreix” (A. Silesius).
 
El místic troba la relació (la relacionalitat) de tot; és un realista; no perd la pau, no espera una altra vida, sinó que en té l’esperança, viu la Vida en la felicitat de la  pau i  la quietud.

________________

 
Es comenta no oblidar “l’amor a un mateix”, com se'ns diu: som ..... “fills i hereus”.... "dioses sois".. i... "seréis como dioses...." De vegades l'estima es dirigeix cap a fora com si fos quelcom "extern" a nosaltres però; però l'amor a l'altre comença per l'amor a tu mateix. Nosaltres, engendrats per l'amor del Pare som estimats en el seu fill únic. Tot el que es el fill prové del Pare.... Llavors, m'adono que "jo ....(també)... soc", encara que també ens haurem d'oblidar del "jo", i que, con diu el Buddha, nomès quedará el "vacio". Tot el seu amor s'ha d'engendrar (no crear) en nosaltres. (M. Eckhart; ..."el consol diví").

  

PROPERA SESSIÓ:  Dissabte 19-09-2015,  (pàg. 305-317).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada