QUI SOM

SOM UN GRUP DE PERSONES, QUE PROVINENTS DELS COL.LOQUIS D'EN RAIMON PÀNIKKAR A TAVERTET VOLEN COMPARTIR EL DESENVOLUPAMENT DE LA CONSCIÈNCIA, I LES SEVES EXPERIÈNCIES DES DEL VEDANTA ADVAITA (NO-DUALITAT) I LA VISIÓ TRINITÀRIA.
ES TROBEN REGULARMENT, TREBALLANT TAMBÉ TEMES COMUNS D'ALTRES ÀMBITS RELIGIOSOS I FILOSÒFICS A TRAVÉS DEL SILENCI, L'ESTUDI, LA COMPRENSIÓ I LA MEDITACIÓ I ACCIÓ CONTEMPLATIVES.

___________________________________________
Connexions:

Raimon Panikkar - Fundació Vivarium
http//www.raimon-panikkar.org/catalano/biografia.HTML
Any Raimon Panikkar
http//cultura.gencat.cat/ca/anyraimonpanikkar/inici/

dissabte, 12 d’abril de 2014

_______________________________________________________

SESSIÓ DE 22-03-2014. Es treballà “l'experiència humana integral” del capítol “L'EXPERIÈNCIA MÍSTICA" (del llibre d'en Raimon, "DE LA MÍSTICA")  (pàgines 213-219) de l'Opera Omnia de Raimon PANIKKAR,  Mística, plenitud de Vida.

Seguim el que s'explica sobre qué és la realitat, (que ens "toca" conscientment): i no podem ni subjectivitzar-la ni objectivitzar-la; s'escapoleix del logos, pero encara en parlem; i com tota "paraula", té un Origen i està plena d'Esperit, éssent inseparable del mytos: la realitat és així el nostre mytos. Tenim un coneixement participatiu, -no d'una part-, sino de tota la realitat, éssent conscients d'ella, encara que des d'una perspectiva concreta.
Aquesta consciència participativa té un nom, que és amor, company natural del coneixement: -"em conec coneixent-me ser"-. La consciència mística es, doncs, una consciència amorosa.
La realitat no és copsable pel logos, perquè ja la presuposem; hi ha quelcom com subjacent, que no és altra cosa que el mytos.
Cal una consciència adual; és la consciència de la relació com a tal; una relació "en sí" es podria dir. La consciència d'aquesta relativitat radical (pratityasamutpada) és una intuïció fonamental del Buddisme.
La consciència mística veu el "tot" en el concret: ".....en una flor, s'hi veu tot l'univers....". És la visió del tercer ull, que no és ni el sensible, ni l'espiritual; ni des de la "temporalitat", sinò des de la "eternitat"

Veiem la consciència mística participativa en l'amor, tant desde la dimensió absoluta com des de la relativa; despullant-nos de la nostra particularitat: "vivo sin vivir en mí" (Teresa de Àvila).
Diu Jesús: "Els enemics estàn a la teva pròpia casa"; I quan li diuen "¿donde moras? respón : venid  y veréis ".
Es veu la qualitat participativa de la mística en la "Comunió dels Sants": quan tots els deixebles  estàn reunits al voltant d'una llum potent, es reb l'Esperit Sant, i son envaïts per la gràcia.
No cal rebre "dons", perquè ja els has rebut.... ens n'adonem, perquè ja en "som".

PROPERA SESSIÓ: Es convoca per al dissabte 26-04-2014,  (pàgs 219-226). Es comunicarà per correu als qui ho desitgin.
 _____________________________________________________________

                                                                                  ..................BONA PASQUA .................

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada