QUI SOM

SOM UN GRUP DE PERSONES PROVINENTS DELS COL.LOQUIS D'EN RAIMON PÀNIKKAR A TAVERTET. VOLEM COMPARTIR EL DESENVOLUPAMENT DE LA CONSCIÈNCIA, I LES SEVES EXPERIÈNCIES DES DEL VEDANTA ADVAITA (NO-DUALITAT) I LA VISIÓ TRINITÀRIA.
ENS TROBEM REGULARMENT, TREBALLANT TAMBÉ TEMES COMUNS D'ALTRES ÀMBITS RELIGIOSOS I FILOSÒFICS A TRAVÉS DEL SILENCI, L'ESTUDI, LA COMPRENSIÓ I LA MEDITACIÓ I ACCIÓ CONTEMPLATIVES.

___________________________________________
Connexions:

Raimon Panikkar - Fundació Vivarium
http//www.raimon-panikkar.org/catalano/biografia.HTML
Any Raimon Panikkar
http//cultura.gencat.cat/ca/anyraimonpanikkar/inici/


divendres, 3 de gener del 2014

SESSIÓ DE 21-12-2013.
Es treballà “l'experiència humana integral” del capítol “L'EXPERIÈNCIA MÍSTICA" (que forma part de l'inici del llibre d'en Raimon, "DE LA MÍSTICA")  (pàgines 193-204) de l'Opera Omnia de Raimon PANIKKAR,  Mística, plenitud de Vida.

Discussió prèvia: si la realitat se'ns va revelant com una experiència plena, aliena al nostre "ego", el món en que vivim dia a dia, ¿és  imaginari, ("maya"), i per tant, no existeix? Finalment, podem dir que aquest món, encara que sembli imaginari, ("maya"), es del tot real, i l'únic existent, més visible a mesura que, -sense ego-, adquirim consciència d'ell, per "no percebre'l" com a diferent de nosaltres.

Raimon descriu l'experiència mística com l'experiència integral de la realitat. És a dir, no tocada per la seva interpretació, intacta: pura experiència, integral. També la defineix com experiència de la Vida, (viscuda i experimentada directament), o  de nosaltres mateixos, atès que som imatge del Tot. S'utilitza doncs la realitat com a símbol últim del Tot.

L'experiència integral i completa: es veure Jesús i  també al Crist, l'ésser del Pare, amb el tercer ull. No es pot tenir experiència de la flor sense experimentar el que és la flor: qui la veu, veu totes les coses en ella, inclús el Pare. La flor que "veu" el místic és (tota) la realitat (en la flor).

A occident i a orient el coneixement s'ha expressat com: "coneix-te tú mateix", (Delfos) i "coneix-me" (Indra), segons l'ascensió o descensió per arribar al Déu transcendent i al Déu immanent, que ens fará lliures.


PROPERA SESSIÓ: Es convoca per al dissabte 18-01-2014,  (pàgs. 204-213). Es comunicarà per correu als qui ho desitgin.

_____________________________________________________________

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada