QUI SOM

SOM UN GRUP DE PERSONES PROVINENTS DELS COL.LOQUIS D'EN RAIMON PÀNIKKAR A TAVERTET. VOLEM COMPARTIR EL DESENVOLUPAMENT DE LA CONSCIÈNCIA, I LES SEVES EXPERIÈNCIES DES DEL VEDANTA ADVAITA (NO-DUALITAT) I LA VISIÓ TRINITÀRIA.
ENS TROBEM REGULARMENT, TREBALLANT TAMBÉ TEMES COMUNS D'ALTRES ÀMBITS RELIGIOSOS I FILOSÒFICS A TRAVÉS DEL SILENCI, L'ESTUDI, LA COMPRENSIÓ I LA MEDITACIÓ I ACCIÓ CONTEMPLATIVES.

___________________________________________
Connexions:

Raimon Panikkar - Fundació Vivarium
http//www.raimon-panikkar.org/catalano/biografia.HTML
Any Raimon Panikkar
http//cultura.gencat.cat/ca/anyraimonpanikkar/inici/


diumenge, 30 de juny del 2013

SESSIÓ DE 16-06-2013.

Es treballà “la paraula del silenci” del capítol “L'ORIGEN: EL SILENCI." (pàgines139-146) de l'Opera Omnia de Raimon PANIKKAR,  Mística, plenitud de Vida.


El poder del silenci es transfereix  en la paraula-que-escolta, i que diposita la confiança en ell. Aquest nexe entre paraula i silenci és advaita, no dual. L'home que escolta aquest silenci, té la seva confiança en viure amb dignitat i llibertat, i reb la paraula amb atenció i precisió, com un art:

  • En la recepció d'aquesta es porta a terme la encarnació: "..i la paraula es va fe carn..", i "..habità entre nosaltres.." (privilegi de tot home i tota paraula), no sols de Jesucrist.

  • Sense la "recepció" en un mateix i en els altres, no es pot acollir cada cosa i deixar-la esdevenir carn en nosaltres.

  • Una paraula pronunciada per la persona que escolta pot esdevenir un "sagrament", (en totes les cultures), i també acció, vida. Té el poder transformador i creador de la nostra vida; i de portar-nos a la veritat.

  • Estant en silenci -buits, en disponibilitat-, es produeix la fecundació en nosaltres; llavors som "creadors" de la nostra vida, esdevenint allò que ja som en potència, amb pau interior amb nosaltres, i amb nostre entorn.

La nostra resposta al silenci, és doncs la nova creació; la seva realització, -la vida-, es produeix dintre de nosaltres.


PROPERA SESSIÓ:  Es convoca per el dissabte 13-07-2013,  (pàgs. 147-163). Es comunicarà per correu als que ho desitgin.

_____________________________________________________________

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada