QUI SOM

SOM UN GRUP DE PERSONES PROVINENTS DELS COL.LOQUIS D'EN RAIMON PÀNIKKAR A TAVERTET. VOLEM COMPARTIR EL DESENVOLUPAMENT DE LA CONSCIÈNCIA, I LES SEVES EXPERIÈNCIES DES DEL VEDANTA ADVAITA (NO-DUALITAT) I LA VISIÓ TRINITÀRIA.
ENS TROBEM REGULARMENT, TREBALLANT TAMBÉ TEMES COMUNS D'ALTRES ÀMBITS RELIGIOSOS I FILOSÒFICS A TRAVÉS DEL SILENCI, L'ESTUDI, LA COMPRENSIÓ I LA MEDITACIÓ I ACCIÓ CONTEMPLATIVES.

___________________________________________
Connexions:

Raimon Panikkar - Fundació Vivarium
http//www.raimon-panikkar.org/catalano/biografia.HTML
Any Raimon Panikkar
http//cultura.gencat.cat/ca/anyraimonpanikkar/inici/


dimarts, 14 de febrer del 2017


SESIO DE 10-01-17: L'obra de l’Opera Omnia de Raimón PANIKKAR: VOL 1, TOM  2. MARIA. (pàgs. 148-158).

MARIA.
El misteri de Maria

 Quan els humans, ens posem en contacte amb Maria, la Inmaculada, -sense pecat original-, sembla que el seu privilegi original se'ns transmet a nosaltres. La seva devoció, -en tota la tradició de l'Esglèsia-, es la millor garantia de perseverança.

Ella -sense saber-ho-, és, des de sempre, plena de gràcia, com l'àngel li va revelar. Es també mare dels qui retornen com a infants per a poder entrar en el regne de Déu. I som infants, -i ho serem-, en la mesura que tinguem una mare. Quan s'estima la mare, quan es respon a l'amor matern, es conserva un cor de nen. L'amor a Maria es necessari per entrar al Regne del Cel. Ella ha estat sempre en tu, sense que ho sabessis. Hi ha una altra vida en tu, que no ha nascut de la carn ni de la sang, ni per voluntat d'home, sinó per voluntat de Dona: !Fiat me!, (!que es faci en mi!) -va dir-, entregant  la voluntat al Senyor, com després dirà el seu Fill.

Es en la nostra religió -divina i alhora humana-, on es veu que la dimensió amorosa de l'amor de mare, es fonamenta en l'amor de Maria. I és amb el nostre amor veritable i real, concret i humà, que estimem el nostre Déu, que s'ha fet home i estimem també la seva mare, que ens ha estat donada. La devoció mariana de l'Església medieval consisteix en que el seu amor  a la Verge i Mare de Déu no és un amor 'espiritualitzat', sinó per damunt de tot, un amor humà. La tradició unànime de l'Església atribueix a Maria un conjunt de funcions, en l'economia de la gracia i de la natura, que fan certament de la Mare de Déu la reina de tota la tradició, mitjancera de gràcies, i coredemptora.

Llegint textos actuals amb veritable fe cristiana l'ànima que es converteix a Crist i es bateja, segons la tradició patrística, es diu Maria, perquè també aquesta engendra a Crist. D'aquí prové la tradició cristiana d'afegir en el bateig el nom de Maria al del sant patró. La veritable redempció es la redempció per mitjà del cor; i com es fou donada com a mare al peu de la Creu, ens engendra veritablement a la vida del seu Fill.

--------------Comentaris

La consciència de ser "fills i hereus", permet comprendre que tots som, en potència el "Fill únic" del Pare. Jesús va dir: "el Pare i Jo som U"; y també, "..... perquè tots siguin U com tu Pare en mi i Jo en Tu, que també ells siguin U (Jn 17, 21). Aquest fill únic, te una única mare, Maria, que va  realizar la vida plena, i la vol completar en tu.

PROPERA SESSIÓ: dissabte 18-02-2017. L'obra de l’Opera Omnia de Raimón PANIKKAR: VOL 1, TOM  2. 'MARIA". (pàgs. 158-173).

---------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada