QUI SOM

SOM UN GRUP DE PERSONES PROVINENTS DELS COL.LOQUIS D'EN RAIMON PÀNIKKAR A TAVERTET. VOLEM COMPARTIR EL DESENVOLUPAMENT DE LA CONSCIÈNCIA, I LES SEVES EXPERIÈNCIES DES DEL VEDANTA ADVAITA (NO-DUALITAT) I LA VISIÓ TRINITÀRIA.
ENS TROBEM REGULARMENT, TREBALLANT TAMBÉ TEMES COMUNS D'ALTRES ÀMBITS RELIGIOSOS I FILOSÒFICS A TRAVÉS DEL SILENCI, L'ESTUDI, LA COMPRENSIÓ I LA MEDITACIÓ I ACCIÓ CONTEMPLATIVES.

___________________________________________
Connexions:

Raimon Panikkar - Fundació Vivarium
http//www.raimon-panikkar.org/catalano/biografia.HTML
Any Raimon Panikkar
http//cultura.gencat.cat/ca/anyraimonpanikkar/inici/


diumenge, 8 de març del 2015

SESSIO DE 21 -02-2015. Es treballà “l'experiència humana integral” del capítol “L'EXPERIÈNCIA MÍSTICA" (del llibre d'en Raimon, "DE LA MÍSTICA")  (pàgines 269-272) de l'Opera Omnia de Raimon PANIKKAR,  Mística, plenitud de Vida.

E = e.l.m.i.r.a.

En l’actualització, l’experiència convida a impulsar-nos en la pràctica amb el seu poder de transformació, la seva traducció activa, la seva expressió en la vida. La “fe sense obres es morta”, segons la dita.

¿Quines accions pràctiques son aquestes actualitzen l’experiència?. Segon els Llampecs:

·         La intenció de perfecció ...ha d’ésser superada per la intenció superior...que consisteix en el desasimiento.... (Sant Joan de la Creu i Sta. Teresa)  de totes les primeres bones intencions. (p.29).
·         Diu el Buddha.....que el desig del nirvana és tant un obstacle  per arribar-hi com no desitjar-lo. (p.32).
·         .... “desitjar qualsevol cosa fins i tot tenir el desig de no desitjar ja es senyal que no es té l’esperit contemplatiu”....(p. 65).
·         Cal actuar “sense un perquè....:” la rosa no té un perquè.....” És perquè és. (p.78).

¿Quina força  queda aleshores per dirigir les accions? La resposta tradicional, gairebé universal és: l’amor. La nova innocència és aquella que surt d’un cor pur..... que no tan sols veuran Déu sinó que el veuen, es a dir veuen la realitat, el que és, l’Ésser. (p.45).

La única virtut del Tao, -el Te- ens indica que aquesta es la no accio (Wu Wei), diu Lao-tse al seu Tao Te Ching, i es repeteix també a les Upanishads.

Amb  humilitat, discernint els límits de  nostres possibilitats, ¿es pot veure que sols, no podem millorar-nos o millorar el mon? Cal rebre la gràcia, viure en l’amor, i gaudir  la seva pau.

PROPERA SESSIÓ: Es convoca per al dissabte 14-03-2015,  (pàg.272 -288). Es comunicarà per correu als qui ho desitgin.


___________________________________

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada