QUI SOM

SOM UN GRUP DE PERSONES PROVINENTS DELS COL.LOQUIS D'EN RAIMON PÀNIKKAR A TAVERTET. VOLEM COMPARTIR EL DESENVOLUPAMENT DE LA CONSCIÈNCIA, I LES SEVES EXPERIÈNCIES DES DEL VEDANTA ADVAITA (NO-DUALITAT) I LA VISIÓ TRINITÀRIA.
ENS TROBEM REGULARMENT, TREBALLANT TAMBÉ TEMES COMUNS D'ALTRES ÀMBITS RELIGIOSOS I FILOSÒFICS A TRAVÉS DEL SILENCI, L'ESTUDI, LA COMPRENSIÓ I LA MEDITACIÓ I ACCIÓ CONTEMPLATIVES.

___________________________________________
Connexions:

Raimon Panikkar - Fundació Vivarium
http//www.raimon-panikkar.org/catalano/biografia.HTML
Any Raimon Panikkar
http//cultura.gencat.cat/ca/anyraimonpanikkar/inici/


dijous, 21 de febrer del 2013


SESSIÓ DE 16-02-13.

 Es treballà “la meditació sense objecte del capítol “CONTEMPLACIÓ.." (pàgines 122-127) de l'Opera Omnia de Raimon PANIKKAR,  Mística, plenitud de Vida.

Resum:
El silenci primordial, com a origen de tot “verb-paraula-logos”, requereix de la nostra actitud de silenci en la contemplació; a moltes religions, -hinduisme, budisme, etc-, es també una fita a assolir. Raimon ho analitza des del punt de vista del “ser” i del “no-ser”.

Es comenta que l’”esperit” del cristianisme pot ser també “ananda”, que acompanya al “sat-cit” (ser-consciència) de l’hinduïsme; Jesús va ampliar el missatge: “estimeu-vos els uns als altres", -homes hebreus-, "com jo us he estimat”- a tots els homes-.  Això pot ser entès tan a Occident, -en què  el verb es fa carn” en nosaltres, -fecundant-nos, divinitzant-nos-, com a Orient:  l’atman, quan s'estima en el sí mateix-, esdevé Brahman; Bakhti es vía de devoció i entrega;  Budda, compadint  i estimant el món, assoleix la divinitat.
 
Es comenta el tema triat per Xavier Melloni, -L’espiritualitat en Raimon Pànikkar”-, per al proper dia 16 de mars, a les 6 de la tarda, a Sant Pau del Camp.

PROPERA SESSIÓ: 16-03-13, a les 18,00 h. A càrrec d'en X. Melloni.

 
SEGÜENT SESSIÓ.

Es convoca per al  dissabte 14-04-2013 (pàg. 128-136). Es comunicarà per correu als que ho desitgin.
_______________________________________________________________

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada