QUI SOM

SOM UN GRUP DE PERSONES, QUE PROVINENTS DELS COL.LOQUIS D'EN RAIMON PÀNIKKAR A TAVERTET VOLEN COMPARTIR EL DESENVOLUPAMENT DE LA CONSCIÈNCIA, I LES SEVES EXPERIÈNCIES DES DEL VEDANTA ADVAITA (NO-DUALITAT) I LA VISIÓ TRINITÀRIA.
ES TROBEN REGULARMENT, TREBALLANT TAMBÉ TEMES COMUNS D'ALTRES ÀMBITS RELIGIOSOS I FILOSÒFICS A TRAVÉS DEL SILENCI, L'ESTUDI, LA COMPRENSIÓ I LA MEDITACIÓ I ACCIÓ CONTEMPLATIVES.

___________________________________________
Connexions:

Raimon Panikkar - Fundació Vivarium
http//www.raimon-panikkar.org/catalano/biografia.HTML
Any Raimon Panikkar
http//cultura.gencat.cat/ca/anyraimonpanikkar/inici/

divendres, 8 de febrer de 2013

SESSIÓ DE 19-01-13.

El dia 19 es treballà “la meditació sense objecte del capítol “CONTEMPLACIÓ.." (pàgines 115-122) de l'Opera Omnia de Raimon PANIKKAR,  Mística, plenitud de Vida.

Resum:

En Raimon, als col·loquis, sempre es va mostrar contrari al “pensar”; però aquí es mostra de manera inequívoca a favor d’un “pensar” sobre Déu. Aquest pensar es diferent de la “ratio” o raó. Tal com descriu Mònica Cavaller l'Esser pot “ser”, “pensat”, i “dit”, però sempre “amb logos”, tal com feien els presocràtics. Hi pot haver una forma de coneixement  del tipus “pensar” que, participant del “logos”, ens permet, -si ho fem així-, "viure" l'extinció del jo i esdevenir el nostre fonament diví.

Es comenta que també es pot tenir una experiència de “ser” amb algun objecte (un arbre, una flor..) a través de la concentració o en la meditació. “Una flor és sense perquè...” com va dir un mestre.


PROPERA SESSIÓ.
Es convoca per al proper dissabte 16-02-2013 (pàgines 122-127). Es comunicarà per correu als que ho desitgin.

______________________________________________

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada